هوم پلاس / مجله آنلاین / شستشوی ظروف / موثرترین روش‌های از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف
1401/01/15

موثرترین روش‌های از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف

تاکنون بارها برایتان پیش آمده که به دنبال ظرفی در داخل کابینت هستید و بعد از برداشتن آن، متوجه بوی نامطبوعی در آن شده‌اید یا حتی ظرفی که تازه شسته‌اید باز هم بوی بدی دارد. دلیل بوی بد این ظروف چه چیزی است؟ و برای از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف، چه روش‌هایی مؤثر هستند؟ در این راستا، سایت هوم پلاس تعدادی از روش‌های در دسترس و کم‌هزینه را برای از بین بردن بوی بد ظروف بررسی می‌کند. در ادامه توجه شما را به این روش‌ها جلب می‌کنیم.

دلیل بوی بد لیوان و ظروف چیست؟

بارها به هنگام استفاده از ظروف و لیوان متوجه بوی بد آن‌ها، در حالی که کاملاً آن را شست‌وشو داده‌اید، شده‌اید. پس در ابتدا باید دید منشأ بوی بد لیوان و ظروف از کجا است.

یکی از این علت‌ها ممکن است به رطوبت باقی‌مانده در ظروف و لیوان ارتباط داشته باشد. وقتی ظرفی نم‌دار داخل کابینت گذاشته می‌شود که محیطی تاریک و گرم دارد، فرصت مناسبی را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کند. باکتری‌ها هم در این شرایط مناسب، روی ظروف و داخل آن رشد کرده و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند.

از دلایل دیگر، ممکن است، مربوط به انواع شوینده‌های ظرف و لیوان باشد. امروزه در بازار، تنوع زیادی از شوینده‌ها وجود دارد که هرکدام دارای کیفیت‌های متفاوتی هستند. برخی از این شوینده‌ها کیفیت پایینی دارند و به هنگام شستن ظروف و لیوان‌ها با دست، آن‌ها را به حد کافی تمیز نمی‌کنند؛ پس اگر متوجه بوی بد ظروف و لیوان‌های شسته شده شدید، می‌توانید ماده شوینده خود را با انواع باکیفیت جایگزین کنید.

در نهایت، ابزارهایی از قبیل اسکاچ و اسفنج که با آن‌ها عمل شست‌وشو را انجام می‌دهید، باید مخصوص ظروف باشند و از آن‌ها برای شستن هیچ وسیله یا ماده دیگری استفاده نکنید؛ چراکه ممکن است این مواد دیگر دارای بوی نامطبوعی باشند و همان بو از طریق اسفنج به ظروفی که در آشپزخانه می‌شویید، انتقال یابد.

تکنیک‌های از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف شیشه‌ای

حال که با علت بوی بد ظروف شسته شده آشنا شدید، بهتر است از روش‌های مؤثر در از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف هم مطلع شوید تا به هنگام مواجهه با این موارد، درصدد رفع آن برآیید. روش‌های خانگی و کم‌هزینه‌ای برای از بین بردن بوی بد ظروف شیشه‌ای وجود دارد که به بیان چند مورد از آن‌ها در این قسمت می‌پردازیم.

از بین بردن بوی بد لیوان با آب لیمو

آب لیمو (Lemon juice) جزو آن دسته موادی است که در هر خانه‌ای به راحتی پیدا می‌شود؛ پس اگر ظروف و لیوان شیشه‌ای شما بوی بدی دارد، بی‌درنگ از آب لیمو استفاده کنید. آب لیمو به آسانی باکتری‌های در حال رشد ظروف را از بین می‌برد. برای این کار، مقداری آب لیمو داخل لیوان بریزید و آن را به خوبی تکان دهید تا تمامی قسمت‌های لیوان آغشته به آب لیمو شود. سپس لیوان را کاملاً شستشو دهید. اگر لیموی تازه در اختیار دارید با نصف کردن و کشیدن آن روی قسمت‌های مختلف ظرف، می‌توانید بوی بد را از بین ببرید.

از بین بردن بوی بد لیوان با سرکه

راهکار دیگر برای از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف، استفاده از سرکه سفید و آب گرم است. یک ظرف بزرگی را انتخاب و با آب گرم پر کنید. داخل آب، حدود یک لیوان سرکه ریخته و لیوان‌ها را درون آن قرار دهید. لیوان‌های شیشه‌ای حداقل نیم ساعت باید داخل ترکیب آب و سرکه سفید قرار بگیرند. بعد از گذشت این مدت زمان، اقدام به شست‌وشوی لیوان‌ها کنید.


بیشتر بخوانید: شستن و برق انداختن ظروف مسی


از بین بردن بوی بد لیوان با جوش شیرین

از روش‌های دیگر برای از بین بردن بوی لیوان، استفاده از مقداری جوش شیرین است. حتی به‌کارگیری جوش شیرین، منجر به پاک شدن لکه‌های موجود روی ظروف شیشه‌ای می‌شود. در این روش، درون یک ظرف بزرگ یا سینک را با آب گرم پر کنید. کمی جوش شیرین داخل آب بریزید. لیوان‌های شیشه‌ای را داخل این ترکیب به مدت حداقل نیم ساعت قرار داده و سپس آن‌ها را به خوبی بشویید.

از بین بردن بوی بد ظرف

از بین بردن بوی بد لیوان با قرار دادن لیوان در نور آفتاب

اگر با آب لیمو و سرکه سفید موفق به از بین بردن بوی بد لیوان شیشه‌ای نشدید یا این مواد را در اختیار نداشتید، نور خورشید کم‌هزینه‌ترین راهکار برای خلاصی از بوی بد لیوان شیشه‌ای است. لیوان شیشه‌ای یا هر ظرف دیگری که بوی بد می‌دهد را در برابر نور آفتاب قرار دهید تا بوی بد آن کاملاً از بین برود.

از بین بردن بوی بد دیگر ظروف

در آشپزخانه به جز ظروف و لیوان‌های شیشه‌ای، ظروفی از جنس مس، پلاستیک و فلز نیز وجود دارد. این ظروف هم امکان دارد که بعد از شستن، همچنان بوی بدی بدهند.

برای از بین بردن بوی بد ظروف فلزی، روش‌هایی که در قسمت‌های قبل گفته شده‌اند، راهکارهای بسیار مناسبی هستند. علاوه بر آن‌ها، می‌توانید از آب گوجه‌فرنگی هم استفاده کنید. برای این کار، مقداری آب گوجه‌فرنگی را گرفته و با کمک یک دستمال یا اسفنج، روی ظرف موردنظر و لیوان شیشه‌ای بکشید. حدود 15 دقیقه صبر کنید و سپس ظرف را کامل بشویید.

از دیگر روش‌هایی که برای از بین بردن بوی بد ظروف مسی و پلاستیکی و شیشه‌ای کارآمد هستند، استفاده از قهوه و چای کیسه‌ای است. برای انجام این کار، مقداری پودر قهوه را داخل ظرف بریزید و بعد از گذشت دو روز، ظرف موردنظر را بشویید.

برای از بین بردن بوی بد ظروف پلاستیکی تمامی مواردی که گفته شد، می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. ظروف پلاستیکی به سرعت بو می‌گیرند و رفع این بو با شست‌وشو ساده ممکن نیست. علاوه بر روش‌های بالا، استفاده از عصاره وانیل را نیز توصیه می‌کنیم. ظرفی را که می‌خواهید بشویید، با آب سرد پر کنید و حداکثر سه قطره از عصاره وانیل را داخل آن بریزید. بعد از گذشت چند ساعت، محلول آب و وانیل را خالی کرده و با دستمالی تمیز و آغشته به عصاره وانیل، ظرف موردنظر را پاک کنید.


بیشتر بخوانید: ترفندهای برق انداختن ظروف استیل


جمع‌بندی

در این مطلب، تعدادی از روش‌هایی که برای از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف به کار گرفته می‌شوند، بیان شدند. جوش شیرین، سرکه سفید، آب‌لیمو و حتی آب گوجه‌فرنگی و وانیل جزو موادی هستند که به راحتی در هر خانه‌ای پیدا می‌شوند. اگر زمانی به این مواد دسترسی نداشته باشید، قرار دادن ظرف در مقابل نور آفتاب، به از بین بردن بوی بد ظرف کمک زیادی خواهد کرد. بهتر است ظرف‌ها را به مدت طولانی کثیف و بدون مصرف نگه ندارید و هر از گاهی اقدام به شست‌وشوی ظروف داخل کابینت کنید؛ در این صورت به باکتری‌ها اجازه رشد نخواهید داد و به هنگام باز کردن درب کابینت با بوی بد مواجه نخواهید شد.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.