هوم پلاس / مجله آنلاین / شستشوی ظروف / طریقه نگهداری ، شستشو و لکه زدایی ظروف کریستال ، پیرکس و چینی
1398/06/26

طریقه نگهداری ، شستشو و لکه زدایی ظروف کریستال ، پیرکس و چینی

ظرفهای کریستال

  • ظرفهای کریستال را با مایع ظرفشویی و آب ولرم بشویید. اگر تمیز نشدند مخلوطی از یک سوم سرکه و دو سوم آب تهیه کنید و با کمک برس شستشو دهید و سپس بلافاصله آن را خشک نمایید.
  • لیوان ها و ظروف بلوری بعد از مدتی شفافیت خود را از دست می دهند و تیره و کدر می شوند. برای اینکه این ظروف دوباره تمیزی و شفافیت خود را به دست آورده و براق شوند، یک لیموترش را نصف کنید و با حوصله ظروف را با سطح لیموترش ها تمیز نمایید و بعد با آب ولرم بشویید و خشک کنید.
  • برای چرک زدایی ظروف بلوری از آمونیاک نیز می توانید استفاده نمایید. چند قطره آمونیاک را در ظرفی محتوی آب ولرم ریخته و ظروف را در آن بشویید. سپس با آب ولرم آبکشی و آنها را خشک نمایید.

ظروف شیشه ای نسوز (پیرکس)

  • برای شستشوی معمولی، از آب ولرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید.
  • برای برطرف کردن لکه های سوختگی غذا از روی ظروف پیرکس، ظرف را دست کم به مدت دو ساعت در مخلوط جوش شیرین حل شده در آب قرار دهید و سپس با محلول غلیظ آمونیاک بشویید و آب بکشید و بلافاصله آن را خشک کنید.
  • برای لکه زدایی این ظروف می توانید آنها را در یک ظرف بزرگ محتوی در پیمانه آب، در قاشق سرکه و جوش شیرین قرار دهید و بعد از دو ساعت بشوييد.
  • ظروف پیرکس داخل یخچال را هیچگاه بلافاصله روی شعله گاز قرار ندهید زیرا حرارت باعث شکستن ظرف می شود.

ظروف چینی

  • ظروف چینی را بعد از هر بار استفاده سریعا با مایع ظرفشویی بشویید.
  • برای شستشو و لکه گیری هیچگاه از مواد رنگبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید، چون ظروف درخشندگی خود را از دست می دهند و در استفاده بعدی زودتر لک می شوند.
  • هرچه فنجان های چای بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند داخل آن ها زودتر لک می شوند. بنابراین علاوه بر شستشو با مایع ظرفشویی، هفته ای یکبار آن ها را با محلول سرکه و نمک بشویید.
  • برای لکه گیری ظروف چینی از جوش شیرین استفاده کنید.
  • هیچگاه ظروف چینی را در آب جوش قرار ندهید زیرا سطح آن ترک های ریز بر داشته و به مرور زمان شفافیت خود را از دست می دهد.
  • برای تمیز کردن ظروف چینی قیمتی و نفس آن ها را مدت کوتاهی در آب سرد محتوی آبلیمو (یک لیمو برای دو لیتر آب) قرار دهید و بعد بشویید.
  • برای شفاف نمودن ظروف چینی از مخلوط سرکه و نمک استفاده نمایید.
  • برای اینکه ظروف چینی، موقع جابجا کردن آسیب نبیند و خراش برندارد بین هر یک از آنها یک مقوای نازک یا دستمال کاغذی قرار دهید.
  • اگر ظروف چینی شما مختصری ترک خورده است ۴۵ دقیقه آن را در ظرفی از شیر بجوشانید. چنانچه این ترک سطحی باشد می توان امیدوار بود که آن را از بین برده و چینی استحکام خود را باز یابد.
  • برای سفید تر شدن و درخشندگی بیشتر ظروف چینی سفید، حتما از مایع سفید کننده با کیفیت استفاده کنید.
  <<مقاله "چگونه چربی روی چدن اجاق گاز را تمیز کنیم؟" را از دست ندهید!>>
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.