نوشیدن یک لیوان چای گرم در روزهای سرد زمستان، استخوانهایتان را گرم میکند و در گرمای مرطوب تابستان تشنگیتان را برطرف میکند. اما هر چه قدر هم که از نوشیدن چای خود لذت ببرید، ممکن است دیدن لکه های چای روی فنجان ها و لیوان ها، ذهن شما را درگیر خود کند. چای هم مانند قهوه اسیدی است و لکههای قهوهای رنگ آن به سطح شیشه میچسبند. گاهی ممکن است که شستشوی منظم لیوانها نیز به از بین رفتن تمام این لکهها کمک نکند. بنابراین شما برای تمیز کردن لکه چای و قهوه از روی فنجان یا لیوان خود، نیاز به یک پاک کننده قوی تر و روش شستشوی دقیق تر دارید. هوم پلاس در این مقاله، بهترین روشها برای تمیز کردن لکه چای و قهوه از روی فنجان را در اختیار شما قرار میدهد.
رنگ قهوهای تیره یا سیاه چای، آن را به یکی از بدترین انواع لکه تبدیل میکند. چرا که عملا میتواند هر وسیلهای را به راحتی رنگی کند. قدرت رنگدهی چای و قهوه به قدری بالا است که در بعضی از نقاط جهان، از گیاه آنها برای رنگ آمیزی بافت پارچه استفاده میکنند.
علت ایجاد شدن لکه چای و قهوه بر روی لیوان، پدیده پلیمریزاسیون است. جایی که دو یا بیشتر از دو مولکول با هم واکنش میدهند و یک مولکول بزرگتر ایجاد میکنند. در چای و قهوه یکی از این دو مولکول یک ماده شیمیایی آلی است که در نوشیدنیها یافت میشود و مولکول دیگر نیز اکسیژن است. هر چه قدر لکه روی لیوان چای بیشتر بماند، فرصت بیشتری برای پلیمریزاسیون وجود دارد و در نتیجه لکههای بزرگتری ایجاد میشود. اگر با این لکههای قهوهای مقابله نکنید، آنها به مرور رشد میکنند تا زمانی که تمام فضای فنجان شما را پر کنند.
برای تمیز کردن لکه چای و قهوه ار روی فنجان و لیوان بهتر است جنس لیوان خود را بدانید. برخی از انواع مختلف لیوانها ممکن است به دلیل جنس ضعیف خود، نیاز به مراقبت بیشتری داشته باشند. برای از بین بردن لکه چای روی لیوان، میتوانید آن را به ماشین ظرفشویی بسپارید. اما اگر با لکه سرسختی سر و کار دارید بهتر است که روشهای زیر را امتحان کنید:
مایعهای ظرفشویی با خاصیت لکهبری تولید میشوند. از این رو میتوانند در تمیز کردن لکه چای و قهوه از روی فنجان و لیوان در خط مقدم قرار بگیرند. برای استفاده بیشتر از خاصیت لکه زداییِ مایع ظرفشویی، ابتدا با آب گرم محل لکه را شسته و سپس مایع را به اندازهای که دور تا دور لکه پوشانده شود بر روی فنجان یا لیوان بریزید. یکی دو دقیقه صبر کنید تا مایع به عمق لکه نفوذ کند. سپس با استفاده از یک اسفنج ان را تمیز کنید. برای از بین بردن لکه نوشیدنی از لیوانهای مسافرتیِ استیل، حتما از اسفنج نرم استفاده کنید، تا لیوان خش برندارد. برای ظروف سرامیکی نیز بهتر است که از اسفنجهای سبک استفاده کنید.
اگر مایع ظرفشویی از پس تمیز کردن لکه چای و قهوه از روی فنجان برنیامد، جوش شیرین را امتحان کنید. حدود ۱ قاشق چایخوری روی محل لکه بپاشید. مقداری آب روی آن بریزید تا خمیر شود. حالا با یک اسفنج نرم و مرطوب محل لکه را تمیز کنید. جوش شیرین با خاصیت لکهبری خود، لیوان یا فنجان شما را به تدریج تمیز میکند. در مرحله اخر لیوان را به خوبی آبکشی کنید تا جوش شیرین باقی مانده از بین برود.
اگر میخواهید برای تمیز کردن لکه چای و قهوه از روی فنجان ، از سرکه استفاده کنید، یک ظرف بزرگ به نسبت ۱ به ۱ با سرکه و آب داغ پر کنید. اجازه دهید این محلول به مدت ۱۰ دقیقه باقی روی لکه باقی بماند تا بهطور کامل اثر کند. سپس محل لکه را با اسفنج نرم و مایع ظرفشویی تمیز کنید و آن را آبکشی کنید.
در این مرحله لکهها کاملا از بین رفتهاند و میتوانید از درخشش لیوان یا فنجان خود، لذت ببرید
اغلب ما از نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه گرم لذت میبریم. اما لکه چای یا قهوه میتواند از زیبایی لیوان شما کم کند. رعایت نکات زیر، ظروف لک شده شما را به روز اول بر باز میگرداند.
گاهی ممکن است، فنجان پر از چای یا قهوه را به حال خود رها کنیم. وقتی فنجان را خالی کنید احتمالا متوجه حلقههای قهوهای رنگی درون آن خواهید شد. گرچه این لکهها برای سلامتی مضر نیستند اما از لذت دوباره نوشیدن چای در آن فنجان میکاهند. اما نگران نباشید. با دنبال کردن مراحل زیر، از شر لکهها خلاص میشوید.
بهتر است به محض این که متوجه لکه در لیوان یا فنجان خود شدید، بلافاصله اقدام به تمیزکردن آن کنید. این کار باعث میشود که لکهها راحت تر پاک شوند. برای از بین رفتن کامل لکهها، ممکن است نیاز باشد تا مراحل بالا را چند بار تکرار کنید.
اسید چای تمایل به چسبیدن به سطوحی دارد که با آن برخورد میکند. این اتفاق ممکن است برای لیوانهای شیشه ای نیز رخ بدهد. در صورت بروز این مشکل، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
هنگام پاکسازی لکههای چای و قهوه از ماگ مسافرتی خود یا از بین بردن آن از فنجان مورد علاقهتان، این نکات را به خاطر بسپارید:
به خاطر داشته باشید که لیوانهای سفالی دست ساز یا لیوانهای ظریف چینی، نباید با اسفنجهای زبر و با شدت زیاد سابیده شوند.