هوم پلاس / مجله آنلاین / نکات خانه داری / نکات شستن لباس‌ها با دست
1399/06/04

نکات شستن لباس‌ها با دست

هنگامی که نوبت به شستشوی لباس‌ها می‌رسد، بیشتر ماشین‌های لباسشویی گزینه‌هایی مانند "شستشوی ظریف" یا "شستشوی دستی" را نیز ارائه می‌دهند؛ اما گاهی اوقات و در مواجه با برخی لباس‌ها، بهترین نتیجه را تنها باید از شستشوی واقعی با دست انتظار داشت. اگر با فوت و فن شستن لباس‌ها با دست آشنا نیستید، این مطلب مخصوص شما است. در این مطلب با هوم پلاس همراه باشید تا با بهترین تکنیک شستن لباس‌ها با دست و نحوه رفتار با لباس‌هایی از جنس و رنگ متفاوت آشنا شوید. همواره برچسب روی لباس را برای راهنمایی‌های بیشتر چک کنید. اگر بر روی برچسب نوشته شده است "صرفا خشک‌شویی"، از شستشوی آن لباس در خانه خودداری کنید. اگر بر روی برچسب نوشته شده باشد "خشک‌شویی"، یعنی هرچند مراجعه به خشک‌شویی توصیه می‌شود، اما می‌توانید شستن آن لباس با دست را نیز امتحان کنید. پیش از شروع شستن لباس‌ها با دست، ابتدا نقطه‌ای کوچک از لباس را بشویید تا از محو نشدن رنگ آن اطمینان حاصل کنید. پارچه‌های منحصربه‌فرد ممکن است به مراقبت‌های ویژه نیاز داشته باشند. مواردی همچون لباس زیر زنانه ظریف، ژاکت‌های پشمی و بلوزهای ابریشمی ممکن است تنها در صورت شستشو با دست، رنگ و شکل خود را به خوبی حفظ کنند. لباس‌ کودک نیز ممکن است نیازمند مراقبت‌های خاص و شستشو با دست باشد. ان دسته از الیاف ابریشم که دارای رنگ‌های روشن، طرح یا رنگ‌های غلیظ هستند نباید با دست شسته شوند، چرا که ممکن است رنگ‌ها در یکدیگر ترکیب شوند. راهنمای گام به گام هوم پلاس را برای بهترین روش شستن لباس‌ها با دست دنبال کرده و توصیه‌های ما درباره نحوه خشک کردن و کمک به افزایش طول عمر لباس‌ها را به خاطر بسپارید.

برای شستشوی لباس‌ها با دست باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • همواره پیش از شستشو، لباس‌ها را بر اساس رنگ و جنس از یکدیگر جدا کنید. هیچگاه لباس‌های روشن و تیره را با هم نشویید، چرا که ممکن است رنگ لباس‌های تیره‌تر به لباس‌های روشن‌تر انتقال یافته و بر روی آن‌ها لکه ایجاد کند.
  •  اگر سینک ظرفشویی بزرگی ندارید، می‌توانید از یک سطل پلاستیکی برای شستن لباس‌ها با دست استفاده کنید. برای لباس‌های خیلی بزرگ می‌توانید از وان حمام نیز کمک بگیرید.
  •  سینک ظرفشویی یا وان را زیر انبوهی از لباس‌های زیاد دفن نکنید. بهترین نتیجه از شستشوی حداکثر دو لباس در آن واحد حاصل خواهد شد.
  • لباس‌ها را بیش از حد خیس نکنید. قرار دادن لباس در آب برای مدتی طولانی می‌تواند فرسودگی الیاف آن شده و به زیورآلات موجود روی آن مانند مهره‌ها، پولک دوزی‌ها یا گلدوزی‌ها آسیب برساند.
  • چرخه "شستشوی ملایم" در تنظیمات ماشین لباسشویی به پای شستن لباس‌ها با دست نمی‌رسد. چرخه ماشین لباسشویی بیشتر طول می‌کشد و خشونت بیشتری را نیز بر لباس‌ها تحمیل می‌کند که می‌تواند به آن‌ها آسیب برساند. برای مراقبت از ظریف‌ترین لباس‌ها، همواره به سراغ شستشوی دستی بروید.
  • هرگز برای تسریع خشک شدن، لباس‌های ظریف و شسته شده با دست را در خشک‌کن قرار ندهید.

بیشتر بخوانید: روش شستن لباس‌های مشکی

جدا کردن لباس‌های با جنس‌های مختلف

در فرآیند شستن لباس‌ها با دست، جنس‌های مختلف پارچه همواره با یکدیگر کنار نمی‌آیند. موارد سنگین و بسیار بافتی، مانند حوله‌ها، می‌توانند به موارد سبک‌تر و نرم‌تر مانند ملحفه‌های تختخواب آسیب زده و الیاف نرم را مجروح کنند. لباس‌های محکم مانند کاپشن و شلوار جین، با آن زیپ‌های پرزدار و پرچ های فلزی، باید به تنهایی شسته شوند. لباس های تمرین، لباس شنا و هر لباس دیگری که از جنس پارچه‌ استرچ باشد، معمولا با دستورالعمل مراقبت ظریف (آب سرد، بدون مواد شوینده و سفیدکننده‌های خشن، خشک کردن خطی و غیره) همراه هستند و به همین دلیل باید از دیگر لباس‌ها جدا شوند.

البته این بدان معنی نیست که مجبورید تمام الیاف متفاوت را از یکدیگر جدا کنید، اما دنبال کردن این چند قانون اساسی ایده خوبی است:

  • حوله ها را به‌صورت جداگانه بشویید. آن‌ها به یکدیگر صدمه نزده و می‌توانند برای مدتی طولانی بدون آسیب و خطر آب رفتن بیش از حد، خشک شوند.
  • لباس‌های تمرین و سایر الیاف ترکیبی فانتزی را از دیگر لباس‌ها جدا کنید.
  • ملحفه‌ها و دیگر پارچه های صاف و نرم را با یکدیگر شسته و در کنار حوله‌ها، شلوارهای ورزشی، سوییشرت‌ها و دیگر لباس‌های سنگین قرار ندهید.
  • برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد لباس‌های سبک یا الیاف ترکیبی، آن‌ها را در کنار لباس‌های سنگین خشک نکنید.
  • ژاکت‌ها را همراه با شلوار جین و دیگر لباس‌های بادوام مشابه بشویید.

جدا کردن لباس‌های با جنس‌های مختلف

در فرآیند شستن لباس‌ها با دست، جنس‌های مختلف پارچه همواره با یکدیگر کنار نمی‌آیند. موارد سنگین و بسیار بافتی، مانند حوله‌ها، می‌توانند به موارد سبک‌تر و نرم‌تر مانند ملحفه‌های تختخواب آسیب زده و الیاف نرم را مجروح کنند. لباس‌های محکم مانند کاپشن و شلوار جین، با آن زیپ‌های پرزدار و پرچ های فلزی، باید به تنهایی شسته شوند. لباس های تمرین، لباس شنا و هر لباس دیگری که از جنس پارچه‌ استرچ باشد، معمولا با دستورالعمل مراقبت ظریف (آب سرد، بدون مواد شوینده و سفیدکننده‌های خشن، خشک کردن خطی و غیره) همراه هستند و به همین دلیل باید از دیگر لباس‌ها جدا شوند. البته این بدان معنی نیست که مجبورید تمام الیاف متفاوت را از یکدیگر جدا کنید، اما دنبال کردن این چند قانون اساسی ایده خوبی است:

  • حوله ها را به‌صورت جداگانه بشویید. آن‌ها به یکدیگر صدمه نزده و می‌توانند برای مدتی طولانی بدون آسیب و خطر آب رفتن بیش از حد، خشک شوند.
  • لباس‌های تمرین و سایر الیاف ترکیبی فانتزی را از دیگر لباس‌ها جدا کنید.
  • ملحفه‌ها و دیگر پارچه های صاف و نرم را با یکدیگر شسته و در کنار حوله‌ها، شلوارهای ورزشی، سوییشرت‌ها و دیگر لباس‌های سنگین قرار ندهید.
  • برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد لباس‌های سبک یا الیاف ترکیبی، آن‌ها را در کنار لباس‌های سنگین خشک نکنید.
  • ژاکت‌ها را همراه با شلوار جین و دیگر لباس‌های بادوام مشابه بشویید.

جدا کردن لباس‌های با رنگ‌های متفاوت

جدا کردن لباس‌های با رنگ‌های متفاوت

رویکرد متعارف برای جدا کردن لباس‌های با رنگ‌های متفاوت، مبتی بر یک دسته‌بندی سه‌گانه است: رنگ‌های تیره، رنگ‌های روشن، سفید. این کار به منظور جلوگیری از انتقال رنگ از لباس‌های تیره به لباس‌های روشن و همچنین تمایل به استفاده از سفیدکننده برای لباس‌های سفید است. مرتب‌سازی رنگ‌ها با دمای شستشو نیز ارتباط دارد: رنگ‌های تیره در آب سرد، رنگ های روشن در آب گرم، و لباس‌های سفید در آب داغ. هرچند این قوانین آشنا هنوز هم به‌کار می‌روند، اما این چند ترفند را هم به آن‌ها اضافه کنید. اول، راستش را بخواهید لباس‌ها برای تمیز شدن به آب داغ نیازی ندارند. در بیشتر موارد، آب گرم برای شستن لباس‌ها با دست به اندازه کافی خوب است. همچنین، آبکشی لباس‌ها با آب گرم هیچگاه فکر خوبی نیست. آبکشی با آب سرد به همان اندازه آب گرم موثر است. دوم، اگر تعداد لباس های سیاه و جین زیاد است، می‌توانید به آن دسته‌بندی سه‌گانه جداسازی رنگ‌ها، دسته چهارمی را نیز تحت عنوان لباس‌های مشکی (و جین) اضافه کنید. جدا کردن لباس‌های بسیار تیره، آن‌ها را از رنگ لباس‌های کمتر تیره محفوظ نگه می‌دارد و همچنین از انتقال رنگ لباس‌های جین به لباس‌های کمتر تیره (که با هربار شستشو کمی از رنگ خود را از دست می‌دهند) جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توانید لباس سیاه نو را همراه دیگر لباس‌های سیاه بشویید و بابت سیاه شدن دیگر لباس‌ها نگرانی نداشته باشید.

مراحل شستن لباس‌ها با دست

سینک را تمیز کنید

 

این مورد خیلی بدیهی به‌نظر می‌رسد، اما فراموش کردن این نکته بسیار آسان است که سینک ظرفشویی پیش از شستن لباس‌ها با دست در آن باید به‌طور کامل تمیز شود. سینک ظرفشویی آشپرخانه می‌توانند پر از لکه‌های ریز چربی باشد که در فرآیند شستشو به لباس منتقل می‌شوند. همچنین سینک دستشویی ممکن است دارای اثری از محصولات مراقبت از پوست باشد که باعث سفید شدن لباس‌ها می‌شوند.

سینک را با آب پر کنید

سینک یا وان را پیش از اضافه کردن لباس‌ها با آب پر کنید. جالب است بدانید نیروی آب جاری می‌تواند برخی از الیاف را کشیده و درازتر کند. اگر نیاز به اضافه کردن آب بیشتری دارید، با دست یا یک فنجان، فشار آب جاری را ازبین ببرید. هنگام شستن لباس‌ها با دست، آب باید همواره سرد یا ولرم باشد و هیچگاه از ۳۰ درجه سانتیگراد فراتر نرود. آب داغ می‌تواند باعث ریزش رنگ یا آب رفتن لباس شود.

ماده شوینده را اضافه کنید

هنگام شستن لباس‌ها با دست، از یک قاشق چایخوری ماده شوینده ملایم استفاده کنید. برای تحویل گرفتن یک لباس تمیز، به انبوهی از کف و حباب نیاز ندارید. استفاده بیش از حد از ماده شوینده به معنای آبکشی بیشتر و باقی ماندن مقداری از آن در الیاف پارچه است. همواره ماده شوینده را پیش از اضافه کردن لباس به آب اضافه کنید و آب را حسابی هم بزنید تا از حل شدن کامل ماده شوینده مطمئن شوید.

لباس‌ها را خیس کرده و بچرخانید

لباس‌ها را خیس کرده و بچرخانید

با باقی گذاشتن گذاشتن فضای زیادی از سینک (سینک را زیر انبوهی از لباس‌ دفن نکنید)، لباس‌ها را در آب فرو کنید. از خیس شدن کامل لباس‌ها اطمینان حاصل کنید. اجازه دهید لباس‌ها برای حداقل ۵ دقیقه خیس بخورند و سپس آن‌ها را به آرامی درون آب بچرخانید. هرگز لباس را نپیچانید، زیرا این کار می‌تواند لباس را کشیده و پیچدار کند.

سینک را تخلیه کرده و لباس‌ها را آبکشی کنید

لباس‌ها را از سینک برداشته و آب صابونی را تخلیه کنید. سینک ظرفشویی را با آب تمیز و ولرم پر کرده و لباس‌ها برای آبکشی مجددا در آن قرار دهید. لباس‌ها را در آب بچرخانید. این کار را تا هنگامی که اثری از ماده شوینده باقی نماند تکرار کنید.

آب اضافی را جذب کنید

اگر لباس مورد نظر سبک و ظریف است، مانند لباس زیر، می‌توانید بلافاصله پس از آبکشی آن را آویزان کنید تا خشک شود. همیشه از چوب لباسی استفاده کنید، چرا که زنگ نمی‌زند و بر روی لباس‌ها لکه‌ای به جا نمی‌گذارد. برای وسایل سنگین‌تر، مانند ژاکت‌ها، لباس‌های تازه شسته شده را روی یک حوله سفید و ضخیم قرار دهید و بچرخانید تا آب اضافی آن جذب شود. شاید لازم باشد این کار را با یک حوله خشک دوم نیز تکرار کنید.

لباس‌ها را خشک کنید

لباس‌ها را خشک کنید

لباس‌ها را روی یک سطح صاف قرار دهید تا در یک اتاق با تهویه مناسب خشک شوند. آن‌ها را در خشک‌کن یا در معرض حرارت مستقیم قرار ندهید. برای لباس‌های بافتنی، قبل از خشک کردن، لباس را مجددا شکل دهید. لباس‌های سنگین در اثر آویزان شدن کش می‌آیند و یا رد چوب لباس روی آن‌ها باقی می‌ماند. هنگام خشک کردن لباس‌ها روی یک سطح صاف، چندبار آن‌ها را پشت و رو کنید تا زمان لازم برای خشک شدن کاهش یابد.

مراحل خشک کردن لباس‌های شسته شده

اگر به شستن لباس‌ها بدون ماشین لباسشویی عادت نداشته باشید، ممکن است از این که چه مدت طول می‌کشد تا لباس شما خشک شود تعجب کنید. برای اطمینان از به حداکثر رساندن جریان هوا، روی یک قفسه خشک‌کن بزرگ و تاشو سرمایه گذاری کنید. این قفسه های خشک‌کن به شما فضایی کافی می‌دهند تا تمام لباس‌های شسته شده را یکجا رویشان پهن کنید و در عین حال به دلیل امکان تا شدن، می‌توانید بعد از استفاده آن‌ها را از دید خارج کنید (به عنوان مثال، زیر تختخواب). اگر به قفسه خشک‌کن دسترسی ندارید، سعی کنید لباس‌های خود را روی سطوح در معرض هوای آزاد، مانند پشت صندلی‌ها، میله پرده هال و میله پرده حمام آویزان کنید. در مورد لباس‌های کوچکتر و تکی، یک هم‌زن سالاد می‌تواند عملکرد اسپیم خشک‌کن یک ماشین لباسشویی را تقلید کند. هرچند، پس از انجام این کار، لباس‌ها همچنان به خشک شدن در معرض هوای آزاد احتیاج دارند. اگر احساس می‌کنید خشک شدن لباس‌ها در منزلتان بیش از حد طول می‌کشد، شاید بهتر باشد سطح رطوبت موجود در خانه را بررسی کنید. برای سرعت بخشیدن به فرآیند خشک شدن لباس‌ها، می‌توانید یک رطوبت‌گیر را در همان محل قفسه خشک‌کن قرار دهید.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.