اگر هفتهها (یا ماهها) از آخرین باری که کتری خود را شستهاید گذشته باشد، ممکن است نگاهی اجمالی به داخل کتری یک تجربه ترسناک باشد. خصوصا اگر آب شرب منطقه شما دارای سختی نسبتا بالایی باشد، ممکن است در کف کتری شما لایههای آهک روی هم تشکیل شده باشند. همچنین اگر کتری دارای آب را برای چندین روز رها کنید، نباید از پیدا کردن آثار زنگ زدگی در کتری خود تعجب کنید. خبر خوب این است که حتی اگر کمی بیش از حد معمول از مراقبت روزانه از کتری خود غافل بوده، هنوز هم برای از بین بردن رسوب کتری فرصت دارید؛ کافی است روش صحیح از بین بردن رسوب کتری را یاد گرفته و با رعایت چند اصول ساده از تشکیل رسوب در آینده نیز جلوگیری کنید. خوشبختانه، روش صحیح از بین بردن رسوب کتری، که در این مقاله شرح داده شده است، به راحتی دم کردن یک فنجان چای تازه است. در حالت ایدهآل، میتوان با شستن منظم کتری پس از هر بار استفاده، از تشکیل رسوب و زنگ زدگی جلوگیری کرد. اما وقتی رسوب در کتری ایجاد شده و شروع به پیشروی میکند، وقت آن است که روشهای زیر برای از بین بردن رسوب کتری را امتحان کنید، از جمله ترفند لیمو و جوش شیرین که اثرگذاری بسیار بالایی دارند. هوم پلاس در این مقاله تمام آنچه برای از بین بردن رسوب کتری نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهد.
رسوب آهک، نوعی رسوب پودری سفید رنگ است که در داخل کتری و دیگر مکانهایی که آب در آنها راکد میماند دیده میشود. آب سخت حاوی مقادیر بالایی از مواد معدنی، مانند منیزیم و کلسیم است و در صورت عدم رسیدگی میتواند رسوبات سرسختی را در کتری ایجاد کند. وقتی آب سخت در کتری جوشانده میشود، این مواد معدنی مانند آب تبخیر نمیشوند، بلکه در کتری باقی میمانند. در نتیجه، مواد معدنی در کف کتری جمع شده و با خشک شدن کتری سخت میشوند. خوشبختانه، با استفاده از مواد اسیدی ملایم مانند سرکه، آب لیمو یا جوش شیرین میتوان به سادگی این رسوبات را از بین برد.
کتریها به طور طبیعی، یا در صورتی که ماهها تمیز نشوند، پوسته پوسته میشوند. دلیل این امر، وجود مواد معدنی در آب است که در کف کتری تهنشین میشوند. هنگامی که آب را در کتری میجوشانید، مواد معدنی به سمت پایین حرکت میکنند، به خصوص هنگامی که آب مورد استفاده از سختی نسبتا بالایی برخوردار باشد. مواد معدنی به تدریج باعث شکلگیری رسوب شده و بر روی توانایی انتقال حرارت کتری شما تاثیر منفی میگذارند.
کتری برقی یکی از راحتترین و کارآمدترین لوازم آشپزخانه برای تامین چای روزانه شما است. اگر کتری برقی خود را به طور منظم تمیز نکنید، رسوبات جمع شده دور المنت بر طعم چای اثر منفی گذاشته و همچنین با کم کردن میزان انتقال دما، عمر مفید دستگاه شما را کاهش میدهد. برای یادگیری نحوه از بین بردن رسوب کتری برقی و چای ساز، به مطالعه ادامه دهید.
مواد مورد نیاز:
دستورالعمل:
بله واقعا! به دلیل میزان بالای اسید کربنیک، نوشابه یک روش موثر برای از بین بردن رسوب کتری محسوب میشود. برای استفاده از این روش، کافی است راهنمای مرحله به مرحله زیر را دنبال کنید:
به عنوان یک روش جایگزین، میتوانید در پایان روز کتری خود را با نوشابه پر کرده و بگذارید تا یک شب بدون جوشیدن خیس بخورد. این روش به همان خوبی روش جوشاندن کار میکند، اما برای از بین بردن رسوبات سست آهک که به راحتی از کتری جدا میشوند، به مقداری سابیدن نیاز دارید.
شاید این ترکیب را از مقالات دیگر ما به خاطر داشته باشید؛ چنین چیزی تصادفی نیست، جوش شیرین از برجستهترین و موثرترین مواد پاک کننده موجود است و ما مایل هستیم تا آنجا که میتوانیم از آن استفاده کنیم، زیرا با این کار، دیگر به هیچ وجه نیازی به استفاده از مواد شوینده قوی و خورنده نخواهد بود. در این روش، برای از بین بردن رسوب کتری از جوشاندن مخلوط سرکه و جوش شیرین استفاده میکنیم. این کار به شما این امکان را میدهد که رسوب آهک را به راحتی شل کنید. برای از بین بردن رسوب کتری با استفاده از جوش شیرین، به مواد زیر نیاز دارید:
دستورالعمل:
این تقریبا تمام کاری است که باید انجام دهید. این روش به شما کمک میکند تا به راحتی و بدون دردسر اضافی از شر رسوب آهک در کتری خود خلاص شوید. کل این فرآیند، اگر به درستی انجام شود، کمتر از 20 دقیقه زمان میبرد و پس از آن کتری شما آماده استفاده مجدد است.
این روش برای تمیز کردن عمومی، از بین بردن رسوب کتری و همچنین از بین بردن زنگزدگی به خوبی کار میکند. بخار سرکه میتواند زیاد باشد، بنابراین پیش ازشروع کار مطمئن شوید که آشپزخانه شما دارای تهویه مناسب است. مواد مورد نیاز:
دستورالعمل:
لیمو میوهای سرشار از اسید سیتریک است و همین ویژگی آن را به یک ماده تمیز کننده قدرتمند تبدیل میکند که برای از بین بردن رسوب کتریهای قدیمی ایدهآل است.
دستورالعمل:
برای کتریهایی که به مدتی طولانی رسوبزدایی نشدهاند، ممکن است لازم باشد این روند را چندین بار تکرار کنید تا از شر بیشتر رسوبها خلاص شوید.
از این پس میتوانید هنگام پوست کندن سیب زمینی، پوست آن را کنار بگذارید و از آن برای از بین بردن رسوب کتری استفاده کنید. پوست سیب زمینی سرشار از نشاسته است و در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت، نشاسته موجود در پوست سیب زمینی مایعی ژل مانند با ظرفیت جذب فوقالعاده را از خود آزاد میکند که میتواند رسوب آهک را از بین ببرد. برای از بین بردن رسوب کتری خود با استفاده از پوست سیب زمینی، کتری را از آب پر کرده و بر روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.، سپس مقداری پوست سیب زمینی را در کتری ریخته و بگذارید چند دقیقه بماند تا رسوبهای درون کتری را شل کند. در صورت باقی ماندن رسوب، میتوانید این فرآیند چندین بار تکرار کنید.
جلوگیری از رسوب گرفتن کتری و رسوب زدایی از کتری فعالیتهایی کاملا جداگانه هستند. اگر میخواهید کتری خود را از شر رسوب آهک خلاص کنید، میتوانید این کار را از طریق تمیز کردن کتری انجام دهید. اما وقتی نوبت به روش های جلوگیری از رسوب گرفتن کتری میرسد، باید به سراغ روشهای کوتاه مدت و بلند مدتی بروید که برای این کار وجود دارند. روش کوتاه مدت تا حدی در جلوگیری از تشکیل مجدد رسوب موثر است، در حالی که روش بلند مدت، که مبتنی بر نرم کردن آب است، دارای تاثیر قطعی و دائمی است.
برای جلوگیری از تشکیل رسوب آهک در کتری، باید به صورت منظم کتری خود را شسته و خشک کنید. باقی گذاشتن آب در کتری پس از استفاده، ایجاد رسوب آهک را تشدید میکند؛ بنابراین بهتر است پس از هر بار استفاده، کتری را کاملا شسته و خشک کنید تا از خشک شدن آب سخت در کف کتری جلوگیری شود.
برای اجتناب کامل از ایجاد رسوب آهک در کتری باید از نرم کننده آب استفاده کنید. این محلول منیزیم و کلسیم موجود در منبع آب را از بین میبرد و آن را به آب نرم تبدیل میکند. این کار باعث کاهش چشمگیر رسوب در کتری میشود، چرا که آب نرم دارای میزان بسیار پایینی از آهک است. همچنین، در مقایسه با آب سخت که معمولا طعمی فلزمانند دارد، آب نرم طعم کلی چای را بهبود میبخشد. نصب نرم کننده آب عمر مفید لوازم آشپزخانه شما را افزایش میدهد، زیرا رسوب آهک علاوه بر کتری، به شیرهای آب و دیگ بخار آبگرمکن نیز آسیب وارد میکند و بنابراین با بهبود کارایی آنها میتوانید با کاهش میزان انرژی مورد نیاز برای گرم کردن آب، در هزینهها نیز صرفهجویی کنید.