روزهای خانه تکانی میتواند برای ما به یک مصیبت تبدیل شود. وقتی برنامه درستی برای نظافت نداشته باشیم و هر لحظه از گوشهای به گوشه دیگر خانه برویم و در نهایت در حالی که زمانی نداریم، بفهمیم کارهای مهمی از زیر دستمان در رفته، نظافت خانه سختترین کار دنیا میشود.
در این مطلب به هفت نکتهای که قبل از شروع تمیزکاری و نظافت منزل باید به آنها توجه شود اشاره میکنیم تا تجربهای کارآمد در تمیزکاری داشته باشید.
برنامه داشتن برای نظافت منزل و خانه تکانی یعنی اینکه اصولی نظافت را آغاز کنید. تجربه ثابت کرده است که بهترین روش تمیزکردن و شستشو، شروع کردن از بالاترین نقطه در خانه به پایین ترین نقطه است. بدان معنی که برای مثال ابتدا روی تابلو ها، بوفه، بالای قاب ها و حاشیه ها، میز ها را تمیز نموده سپس به جارو کردن فرش و طی کشیدن بپردازید.
از جمله نکات ریز خانه تکانی و بهداشت سطوح، تمیز کردن ریز تختها، کتابخانه، زیر کابینتها، لوازم آشپزخانه مثل یخچال، گاز، ماشین لباسشویی و گاهی حتی مبلمان است که معمولا از قلم میافتند. این در حالی است که اگر نگاهی به زیر کاناپه و تختخواب بیندازید دنیایی از کرک، تار عنکبوت و گرد و غبار جمع شده که حسابی خانه را کثیف کردهاند.
تمیز کردن گوشه دیوار و قرنیزها هم از موارد مهم در بهداشت سطوح است که کمتر مورد توجه هستند. از بالای دیوار شروع کنید تا به قسمت پایین و به قرنیزها برسید که دوباره کاری نشود. یادتان باشد در مناطقی از خانه مثل آشپزخانه و حمام و دستشویی این نقاط بیشتر آلوده و گرد و خاکی میشوند؛ چون رطوبت بالاست و گردو خاک و کرکها به این نقاط میچسبند و ظاهر بدی پیدا میکنند.
جالب است بدانید که خمیر دندان یک ابزار جادویی در برق انداختن و تمیزی ظروف است. کافی است کمی از آن را روی مسواک یا تکهای پارچه ای بریزید و روی محل مورد نظر بکشید. بعد آن را با حوله یا پارچهای تمیز پاک کنیم و از جلا پیداکردن و برق انداختن ظروف یا زیورآلات خود لذت ببرید.
اگر سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی در خانه دارید، قسمتهایی که نقش دریچه ورود هوا دارند، مرکز تجمع گرد و خاک و دوده و چربی هستند. تمیز کردن این نقاط هم ظاهر خانه شما را تمیزتر میکند و هم سبب میشود که این ذرات گرد و غبار وارد ریه شما نشوند و راحتتر نفس بکشید.
در زمینه بهداشت البسه، تمیز و مرتب کردن قفسههای کفش و لباس، مرتب کردن لباسهایی که آویزان هستند، کاور کردن لباسهای کم کاربرد و جا دادن آنها در کمد برای حفظ تمیزی آنها و بیرون آوردن لباسهای مورد نیاز از جمله نکات ریز خانه تکانی عید هستند.
ابر و دستمالهايي را كه براي تميز كردن قسمتهاي مختلف خانه استفاده ميكنيد، بايد روزانه 30 ثانيه زير آب گرم بگيريد. نزديك به 320 ميليون باكتري قابليت رشد در اين ابرها و اسفنجها را دارند كه به راحتي به دست و دهان شما انتقال پيدا ميكنند. میتوانید تمامی دستمالها را روزانه پس از استفاده داخل ماشین لباسشویی ریخته و آخر وقت ماشین لباسشویی را با محلول های خانگی بشویید.