هوم پلاس / مجله آنلاین / نکات خانه داری / معایب استفاده از ماشین ظرفشویی
1399/07/22

معایب استفاده از ماشین ظرفشویی

مطالعات جدید علمی درباره خطرات استفاده از ماشین ظرفشویی نشان می دهند که هرچند ماشین ظرفشویی شما، ظروفی بدون لکه را به شما تحویل می دهد، اما همچنین بستر بسیار مناسبی برای رشد و تکثیر قارچ های بیماری زا نیز به شمار می رود.

میکروب ها (از ویروس ها گرفته تا باکتری ها و قارچ ها) در همه جا وجود دارند، از جمله در بدن انسان و روی سطح پوست! بنابراین تعجبی ندارد که محققان بیان کنند لوازم آشپزخانه میزبان بسیار سخاوتمندی برای آنها محسوب می شوند، پس با این مقاله از هوم پلاس همراه باشید تا با معایب استفاده از ماشین ظرفشویی بیشتر آشنا شوید.

معایب استفاده از ماشین ظرفشویی

  معایب استفاده از ماشین ظرفشویی

نخستین نگرانی هر فرد صاحب ماشین ظرفشویی، هزینه های مرتبط با راه اندازی و کارکرد دستگاه است. یک ماشین ظرفشویی، برای کار کردن نه فقط به آب، بلکه به برق و شوینده مخصوص نیز نیاز دارد. هنگام تصمیم گیری برای خرید هر نوعی از ماشین ظرفشویی، لحاظ کردن هزینه های راه اندازی و نگهداری باید در صدر محاسبات شما قرار بگیرد. برچسب "کم مصرف" تنها برای زیبایی روی وسایل خانگی قرار داده نمی شود؛ با خرید هوشمندانه و جستجو برای کمترین حد از ویژگی های هزینه آور، می توانید میزان زیادی در هزینه های مربوط به راه اندازی و نگهداری ماشین ظرفشویی صرفه جویی کنید. همچنین بایستی هزینه خرید مایع یا قرص ماشین ظرفشویی را، که معمولا نسبت به شوینده های دستی قیمت بالاتری دارند، نیز در نظر بگیرید.

خطرات قارچ های بیماری زا در ماشین ظرفشویی

  خطرات قارچ های بیماری زا در ماشین ظرفشویی

همه قارچ ها به طور یکسان بر روی انسان تاثیر نمی گذارند. بخش بزرگی از قارچ ها بیضرر هستند، در حالی که بخش دیگری از آنها می توانند در بدن ما ریشه بدوانند، تولید مثل کنند و بر عملکرد اندام های ما تاثیر مخرب بگذارند.


«مقاله "راهنمای استفاده از ماشین ظرفشویی" هوم پلاس را از دست ندهید!»


در ژانویه سال ۲۰۱۸، محققان مطالعه های را در مورد جزئیات قارچ های بیماری زا موجود در ماشین های ظرفشویی در مجله " زیست شناسی کاربردی و محیط زیست" منتشر کردند. در این مطالعه نسبتا جامع درباره خطرات استفاده از ماشین ظرفشویی، زیست لایه هایی که به منظور جمع آوری نمونه از باکتری ها و قارچ ها، روی درب ۲۴ ماشین ظرفشویی نصب شده بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

برخی از انواع قارچ هایی که محققان در این آزمایش پیدا کردند، برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا در حال سپری کردن دوران نقاهت از بیماری پیشینی هستند، خطرناک محسوب می شدند. قارچ های زیر بیشترین فراوانی را در میان نمونه های یافت شده دارا بودند:

  • کاندیدا: قارچ سفیدی است که به عنوان عامل برفک دهان و گلو، عفونت های واژینال و کاندیدیازیس مهاج، نوعی عفونت قارچی خون، شناخته می شود.
  • کریپتوکوک: قارچی است که در صورت استنشاق می تواند باعث بروز کریپتوکوکوزیس در افراد دارای نقص سیستم ایمنی شود. این عفونت ممکن است عملکرد ریه یا سیستم عصبی مرکزی را مختل کند. مبتلایان به HIV / AIDS ممکن بیشتر مستعد ابتلا به منژیت کریپتوکوکی یا التهاب مغز باشند.
  • رودوتورولا: قارچ قرمز رنگی که قبلا خطرناک تلقی نمی شد، اما اکنون به عنوان عاملی شناخته می شود که باعث بروز عفونت های خونی  در کسانی می شود که از کاتتر وریدی مرکزی (CVC) استفاده می کنند.

چرا قارچ های ماشین ظرفشویی نمی میرند؟

تصور عمومی این است که اگر می خواهید چیزهای چندش آور را از بین ببرید، باید آنها را در آب گرم و مایع ظرفشویی یا مواد شوینده غوطه ور کنید. گرچه این توصیه ای صحیح است، اما به کار مقابله با قارچ هایی مانند مخمرها و کپک ها نمی آید. برخی از انواع قارچها کاملا انعطاف پذیر بوده و در محیط های شدیدا خشنی که برای سایر میکروب ها کشنده است، رشد می کنند. بنابراین، آب داغ و مواد شوینده ممکن است بیشتر باعث رشد قارچ ها شوند تا اینکه جلوی آنها را بگیرند. شاید در سایر قسمت های خانه که گرم و مرطوب هستند، مانند ماشین لباسشویی، سینک ظرفشویی یا دوش حمام، نیز چنین الگوی رشدی را مشاهده کرده باشید.

نکات لازم برای استفاده از ماشین ظرفشویی

  نکات لازم برای استفاده از ماشین ظرفشویی  
  1.  وسایل تیز مانند چاقو و چنگال را رو به پایین درون سبد ظروف قرار دهید. قاشق ها را بالا بگذارید تا فضای بیشتری برای وسایل دیگر در سبد فراهم شود. این کار باعث می شود که هنگام تخلیه ظروف پس از تمیز شدن، از بریدن یا سوراخ شدن پوستتان پیشگیری شود.
  2. هنگام قرار دادن ظروف شیشه ای درون ماشین ظرفشویی، اطمینان حاصل کنید که برای جلوگیری از شکستگی یا خرد شدن، آنها را به آرامی درون قفسه قرار دهید. ظروف شیشه ای باید طوری محکم و ثابت قرار بگیرند که با شروع چرخه شستشو، فشار آب آنها به یکدیگر نکوبیده و باعث شکستن آنها نشود.
  3. از پر کردن بیش از حد ظروف در ماشین خودداری کنید. قرار دادن ظروف بیش از سقف ظرفیت ماشین ظرفشویی می تواند مسائل مختلفی مانند ظروف تمیز نشده یا بشقابهای خرد شده را ایجاد کند. ظروف خود را به صورت دسته ای جدا کرده و به شیوه صحیح داخل قفسه ها قرار دهید.
  4.  اجازه دهید ماشین ظرفشویی شما بعد از هر استفاده طولانی مدت خنک شود. استفاده طولانی مدت از ماشین ظرفشویی می تواند باعث گرم شدن بیش از حد اجزا و بیرون آمدن بخار شدیدی شود که می تواند پوست شما را بسوزاند. قبل از بیرون آوردن ظروف، مطمئن شوید که قفسه برای لمس کردن به قدر کافی خنک است تا از سوختگی پوست جلوگیری شود.
  5. همیشه هنگام پر کردن یا تخلیه ظروف، ماشین ظرفشویی را خاموش کنید تا از وقوع هر نوع حادثه جلوگیری شود.
  6. ماشین ظرفشویی خود را با اضافه کردن یک قفل کودک ایمن تر کنید. بهتر است کودکان از ماشین ظرفشویی در حال کار دور باشند.
  7. مواد شوینده مانند پودر ظرفشویی و قرص ظرفشویی را از دسترس کودکان دور نگه دارید تا از بلع و مسمومیت تصادفی جلوگیری شود.
  8. هنگام استفاده از شوینده ها، برچسب دستورالعمل را به دقت بخوانید. فقط از مقدار پیشنهادی مناسب برای ماشین ظرفشویی استفاده کنید.
  9. مخزن شوینده را تنها زمانی پر کنید که می خواهید از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. با این کار از دسترسی کودکان به مخزن و مسمومیت تصادفی با مواد شیمیایی جلوگیری می کنید.
  10. از مخلوط کردن مواد شوینده ماشین ظرفشویی با سایر مواد شوینده یا سفید کننده خودداری کنید. زیرا باعث ایجاد بخارهای تحریک کننده ای می شود که استنشاق آنها بسیار خطرناک است.
  11. مواد شوینده و سایر مواد شیمیایی مربوط به ماشین ظرفشویی را در ظروف اصلی خود و با برچسب سالم نگه دارید تا کودکان آنها را با مواد خوراکی اشتباه نگیرند.
  12. قابلمه ها و ماهیتابه های نچسب را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید. فرآیند شستشو می تواند پوشش نچسب این ظروف را فرسوده کند و باعث شود با گذشت زمان پوسته پوسته شوند. جز در مواردی که دستورالعمل استفاده از ظرف نچسب به صراحت قید نکرده باشد که شستشوی ظرف در ماشین ظرفشویی مانعی ندارد، از قرار دادن ظروف نچسب داخل ماشین ظرفشویی خودداری کنید.
  13. از مناسب بودن ظروف خود برای شستشو در ماشین ظرفشویی مطمئن شوید. ماشینهای ظرفشویی از درجه حرارت بالا برای تمیز کردن و آبکشی ظروف شما استفاده می کنند. در چنین دمایی پلاستیک ها به مرور تاب می خورند یا شکننده می شوند. بنابراین بهتر است آنها را با دست و در دمایی پایینتر بشویید.
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.